سید سلمان ذاکر

خصوصی‌‎سازی صنعت خودرو یکی از مباحث قدیمی و تکراری این صنعت است که با روی کارآمدن دولت و مجلس جدید مطرح و پس از مدتی رو به فراموشی می‌گذارد.

اصولا در شرایطی که خودروساز اختیار تعیین قیمت محصولات خود را ندارد، چگونه باید انتظار داشت بخش خصوصی حاضر به خرید سهام آنها شود؟ در همین زمینه سیدسلمان ذاکر، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی به بیان نظرات خود پرداخت.

خصوصی‌سازی صنعت خودرو تا چه اندازه اهمیت دارد؟

خصوصی‌سازی صنعت خودرو جزو ضروریاتی است که باید به آن پرداخته و در مورد آن تصمیم جدی و صحیحی گرفته شود. اصل ۴۴ قانون اساسی و همچنین سیاست‌های کلی نظام تاکید ویژه‌ای بر حضور بخش خصوصی در ساختار اقتصادی کشور دارد. صنعت خودرو در زمره صنایعی است که بخش خصوصی باید نقش موثری در آن ایفا کند.

این عدم توجه به خصوصی‌سازی چه تاثیراتی بر این صنعت داشته است؟

عدم توجه به خصوصی‌سازی صنعت خودرو باعث شده است محصولات خودروسازان از نظر کیفیت و کمیت در وضعیت نامناسبی قرار داشته باشد. شاخص‌های موثر بر توسعه و پیشرفت صنعت خودرو زمانی بهبود می‎‌یابد که این صنعت خصوصی شود. وضعیت فعلی بازار خودرو، ناترازی در مصرف بنزین و همچنین آلودگی هوا ازجمله چالش‌هایی هستند که از نابسامانی این صنعت حکایت می‌کنند. در حال حاضر خصوصی‌سازی صنعت خودرو برای این صنعت یک ضرورت لازم و در عین حال فراموش شده است.

در این رابطه نقش دولت را چگونه می بینید؟

دخالت دولت‌ها در صنعت خودرو، موضوعی است که طی سال‌های اخیر بیشتر شده و خودروسازی تبدیل به صنعتی شده که بیشترین درگیری را برای مدیران به وجود آورده است. درحال‌حاضر برخی کارشناسان معتقدند این صنعت به حیاط خلوتی برای دولت‌ها تبدیل شده؛ موضوع تنها به این امر خلاصه نمی‌شود، بلکه خودروسازان از سوی تمام دولت‌ها دستوراتی را هم دریافت می‌کنند که باعث ایجاد اختلال در کار آن‌ها می‌شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 6 =